لشینگ بار‌ (Lashing) یا مهار سازی کانتینرها یک کلمه در باربری دریایی‌ می‌باشد که به منظور ایمن سازی بار‌ بر روی کشتی ها به کار‌ می‌رود و در حمل و نقل‌ دریایی‌ ارزش بسیار دارد، چون از خسارت آمدن به محموله‌ها ممانعت به عمل می‌آورد. معمولا محموله‌هایی که قرار است توسط حمل و نقل‌ دریایی‌ فرستاده شوند‌ را داخل کانتینر قرار می‌دهند پس‌ از آن کانتینرها را بر روی کشتی بارگیری می‌کنند. هنگامی که می‌خواهند کانتینرها را در درون کشتی بر روی هم قرار دهند، الزاما باید آن‌ها را محکم‌ ببندند تا از هر نوع خسارت پیشگیری نمایند.

به فرآیند محکم کاری کانتینرها به کمک طناب، تسمه‌ و قلاب‌ لشینگ بار‌ (Lashing) گفته می‌شود. این کار‌ با مقصود به حداقل رساندن‌ تحرک کانتینرها بر روی هم زمان حرکت‌ کشتی اجرای می‌گیرد. به منظور اجرای این فرایند به اشخاص ماهر و حرفه ای احتیاج است.

فرآیند لشینگ چگونه انجام می‌شود؟

برای انجام آن در ابتدا کانتینرها را با دقت درون کشتی بارگیری می‌کنند. سپس نوبت به محکم کردن آن‌ها می‌رسد و از اقلامی مانند طناب، کابل، سیم، تسمه و توری استفاده می‌کنند. 

این اقلام را به کانتینر متصل می‌کنند و آن‌ها را محکم می‌کشند تا امکان حرکت‌ کردن کانتینر به حداقل برسد. تمام کانتینرها باید با استفاده از اقلامی که برای اندازه، جنس و وزن آن‌ها مناسب هستند، محکم و ایمن شوند. 

روش‌های لشینگ بار

سه روش برای ایمن سازی هر نوع بار وجود دارد. یک یا ترکیبی از این روش‌ها باید در یک کشتی کانتینری هنگام ایمن سازی هر محموله استفاده شود.

  1. مسدود کردن: یکی از روش‌های ایمن سازی محموله است که شامل چیدمان پشته‌ها به گونه‌ای است که از حرکت آن‌ها در حین حمل و نقل جلوگیری می‌کند. برای نگه داشتن کانتینر در جای خود از گوه‌های فلزی یا چوبی استفاده می‌شود. این روش در ایمن سازی محموله‌های شکننده یا حساس مانند شیشه یا مایعات بسیار رایج است.
  2. قفل کردن: استفاده از قفل‌های مکانیکی برای محکم کردن انواع محموله در محل است. این موثرترین روش برای ایمن سازی محموله است و در اکثر خدمات حمل و نقل الزامی است. از آنجایی که قفل کردن یک روش ایمن سازی بسیار موثر است، برای انواع کالاهای باری استفاده می‌شود و یک اقدام امنیتی اساسی است.
  3. لشینگ بار: اولین ایمن سازی بار، لشینگ زدن می‌باشد که شامل استفاده از کلاسورها، وینچ‌ها و زنجیر به منظور نگه داشتن محموله در محل و جلوگیری از جابجایی آن در لحظه حمل و نقل است. لشینگ را می‌توان هم در بیرون و هم در درون محموله استفاده نمود که حداکثر میزان امنیت را تضمین می‌کند.

تجهیزات اتصال کانتینر

  • گردان
  • گریس
  • تسمه بند
  • ابزار اضطراری
  • میله‌های لشینگی
  • ریخته‌گری گوشه‌ای
  • قفل‌های چرخشی پایه
  • قفل‌های چرخشی اتوماتیک

دو عامل در تصمیم گیری برای انتخاب تجهیزات لشینگ بار تاثیر می‌گذارد.

  1. نوع محموله: محموله ای که باید ایمن شود (کانتینری، فله مایع، فله خشک و …)
  2. نوع باربری: نوع باربری که وظیفه حمل را بر عهده دارد (جاده، راه آهن، دریا و …)
Telegram
WhatsApp
Twitter
LinkedIn

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.